Mobs

De dieren en monsters die men tegenkomt in het spel worden vaak mobs genoemd. Dit is de afkorting van het Engelse woord mobiles, dat soms in de spelindustrie wordt gebruikt als term voor beweegbare wezens. Sommige mobs zijn vriendelijk, sommige zijn neutraal en andere zijn vijandig.

Vriendelijke mobs zijn bijvoorbeeld varkens, koeien, schapen, vissen en inktvissen. In latere versies van Minecraft zijn hier ook paarden, konijnen en lamas bij gekomen. De meeste hiervan kunnen door de speler gefokt worden door ze te vangen en voedsel te geven. Deze dieren kunnen de speler dan van vlees, leer, wol e.d. voorzien.

Neutrale mobs zijn sneeuwpoppen en ijzeren golems, die de speler alleen aanvallen wanneer de speler eerst deze mobs heeft aangevallen. Dit geldt ook voor spinnen overdag.

Vijandige mobs zijn bijvoorbeeld zombies, skeletten, creepers, spinnen en heksen. De vijandige mobs vallen uit zichzelf spelers aan, en als deze zich niet verdedigt of vlucht, zal hij daaraan doodgaan. Spinnen vallen echter alleen 's nachts aan, overdag gedragen zij zich als neutrale mobs. In de Nether zijn er andere vijandige mobs (zie aldaar).

Herobrine is een figuur die algemeen bekend is bij Minecraftspelers, maar niet in het spel voorkomt. Hij verscheen voor het eerst in een plaatje op 4chan en zou in Minecraftwerelden vreemde constructies bouwen.[5] Mojang heeft echter laten weten dat Herobrine nooit heeft bestaan en ook niet zal worden toegevoegd.[6]

Maak een Gratis Website met JouwWeb