In het verleden heb je ooit besloten om zelf een geocache te plaatsen, maar door omstandigheden (verhuis, niet meer mobiel, weinig tijd, …) ben je zelf niet meer in staat om deze geocache te onderhouden. Vele geocachers archiveren dan hun geocache of kijken er niet meer naar om zodat deze mettertijd van zelf wel verdwijnt. Maar soms is het zonde om jouw cache te laten verdwijnen omdat deze zo uniek is of omdat deze op zulk een leuke locatie ligt, weet dat je dan ook jouw geocache kan laten adopteren.

Bij de adoptie van een geocache neemt een andere geocacher de taken van een cache owner (CO) over: onderhoud van de cache, logs nalopen, herstellingen of vernieuwingen, … Wanneer je jouw geocache wil laten adopteren, dan kan je gebruik maken van de Geocaching adoptie tool. Het proces is heel simpel: je geeft de GC code op van jouw geocache (kan je rechts bovenaan op je geocachepagina vinden) en in de volgende stap geef je op wie jouw geocache zal adopteren. De nieuwe eigenaar krijgt dan een mailtje om de adoptie te accepteren via de Geocaching adoptie tool en van zodra dit gedaan is, is hij de nieuwe CO.

Refereren naar de originele geocache eigenaar

Van zodra er een nieuwe CO is, zal ook op de geocachepagina de naam van de eigenaar wijzigen in die van de nieuwe CO. Het is echter wel gebruikelijk dat de nieuwe CO als wijze van eerbetoon een referentie maakt naar de oude geocache eigenaar.

De nieuwe CO zal dit kunnen wijzigen door in de beheerderstools te gaan naar de ‘Wijzigen’ functie. ZO kom je op een nieuwe pagina terecht, waar je de naam van ‘Geplaatst door’ kan wijzigen naar eender wat je wil (voorbeeld: Geplaatst door X en geadopteerd door)

.

Jouw geocache laten adopteren

Leuk dus dat jouw cache een ‘tweede leven’ kan krijgen, het enige moeilijke aan dit verhaal is dat je zelf op zoek zal moeten naar iemand die jouw cache wil overnemen.

Met Geocachen.be werken we hier graag aan mee, wil je jouw cache ter adoptie aanbieden? Laat het ff weten in het  contactformulier en ze plaatsen deze hieronder bij in het lijstje en plaatsen een bericht op Facebook.

GeocachenaamGC-codePlaats

Rating: 5 sterren
1 stem

Maak een Gratis Website met JouwWeb