Wat zijn trackables?

Trackables zijn fysieke spelonderdelen die reizen van geocache naar geocache. Trackables zijn er in de vorm van: geocoins, tags, t-shirts, sieraden, enzovoort!

Mag ik ze houden?

In de meeste gevallen willen trackables reizen. Gebruik de code op de trackable om het doel te bekijken. Log trackables en help ze verder met de reis.

Hoe log ik een trackable?

Trackables kunnen worden gevonden in geocaches, jouw inventaris of met behulp van de trackable-zoekcode.

Gebruik de trackablecode om de detailpagina te benaderen en kies de juiste logsoort.

Hoe begin ik met een eigen?

Je kan trackables kopen op de geo website. Geef je trackable een doel en stop hem in een geocache om hem op reis te sturen. Je krijgt een melding wanneer een geocacher een log plaatst.

Trackable tips:

  • Probeer een trackable te verplaatsen binnen 2 weken nadat je hem hebt meegenomen.
  • Als een geocache niet voorkomt in de inventaris van de geocache, wacht dan 24 uur voor dat je de geocacher contact die hem als laatst heeft gehad.
  • Wanneer je denkt dat een trackable vermist is uit een geocache, neem dan contact op met de eigenaar of plaats een notitie op de pagina van de trackable.

Er zijn ook gratis tracklebugs! Je kunt ze maken via geokrety.org

Je bent dit misschien wel al eens tegengekomen tijdens het geocachen: je kan in een geocache enkele travel bugs vinden en neemt deze eventueel mee naar huis. Maar bij het ingeven van de trackable code van de TB om deze te kunnen loggen kan je deze helemaal niet vinden! Geocaching.com geeft aan dat de code niet juist is… Dan kan het heel goed zijn dat je een GeoKret in handen hebt.

GeoKret: een gratis Travel Bug

Een tiental jaren geleden, in 2007 ontstond Geokrety.org: een trackable website uit Polen. Het is een dienst die gelijkaardig is als Geocaching Trackables maar die dan volledig gratis is. Het doel van zo’n GeoKret is om van geocache naar geocache te reizen terwijl de mensen die hun verplaatsen dit ook moeten registreren zodat de trip op een kaart gevolgd kan worden. Het registreren van zo’n GeoKret kan net zoals bij TB’s via een code die aan de GeoKret is meegegeven op de geokrety website.

 

Intussen zijn er over de hele wereld bijna 33.000 GeoKrets die een reis aan het maken zijn en goed 37.500 mensen die meehelpen om deze GeoKrets van cache naar cache te brengen. Op de website van geokrety.org kan je ook volgen wat de totaal afgelegde afstand is van alle GeoKrets samen en hoeveel keer deze afstand de omtrek van de aarde is en welk percentage dit is van de afstand tussen de aarde en de zon.

GeoKret Types

Naast de traditionele GeoKret waarbij een GeoKret-code aan een klein popje is geplaatst, zijn er nog andere types.

Traditionele GeoKret Een klein popje met een codetagEen boek, CD, DVD, … Wanneer je boeken, CD’s of DVD’s wil plaatsen in een geocache kan je deze ook tracken via GEokret.orgEen mens Wanneer je jezelf wil trackenEen munt Een Geokret in de vorm van een muntKretyPost Een GeoKret in de vorm van een postkaart of mail

Maak je eigen GeoKret

Je eigen Geokret maken kan in 3 eenvoudige stappen:

  1. Maak een account aan op Geokrety.org
  2. Registreert een GeoKret en ontvang een tracking Code
  3. Print een GeoKret-label en noteer hier de naam, trackingcode en referentienummer van de GeoKret.

Mocht het jou niet lukken, dan helpt onderstaande video jou op weg

https://youtu.be/t2VsHFkUl7Uhttps://youtu.be/t2VsHFkUl7U

Maak een Gratis Website met JouwWeb